18/09/2020

Kakiq

Giving your Home a new Option

A. Quincy Jones House and Studio by A. Quincy Jones and Ruth Schneider

In 1938, A. Quincy Jones collaborated with his newlywed partner and fellow architect, Ruth Schneider, to design and build their first home together. Blended into the native chaparral in L.A.’s Laurel Canyon, the subtle duplex served as a blank canvas for Jones to experiment with a philosophy he would soon bring to the masses.

The 1938 A. Quincy Jones House & Studio was designed by the celebrated architect and his then-partner Ruth Schneider. The couple designed the home to sprout organically from the native vegetation on the western slope of L.A.’s Laurel Canyon.

Built across two lots, the 2,156-square-foot property was designed as a duplex and later converted into a multipurpose space. The couple continued used one as their residence, and the other half became Jones’s first studio.

Recognized as Jones’s first architectural masterpiece, the structure served as both his personal home and studio. Decades later, the duplex is now being offered as a boutique rental property.

Today, the iconic structure is back to its original form, this time as a duplex rental in partnership with the private members club Spring Place. The recently renovated units can be rented as a whole or separately, offering the comforts of a residential home with the amenities of a five-star hotel. Scroll ahead to see more of the transformation.

While newly renovated, both units also feature original details throughout. Here, the first unit features box-beamed ceilings, as well as a brick fireplace and steel support features.

A dining area in the back is encased in a glass facade. 

The slanted floor-to-ceiling glass walls were designed to mimic the surrounding slope.

Original wood cabinetry in the kitchen was updated with marble countertops and stainless-steel appliances. 

A boxed steel passthrough connects the kitchen with the living room.

A floating staircase leads down to one of the bedrooms. Exposed joists and a brick wall add character to the large space.

An oversized shower in one of the bathrooms is encased by a glass panel along one side.

The stained-green exterior facade is camouflaged against the surrounding hillside and vegetation.

A peek inside the other half of the duplex, which offers similar features.

The slanted facade and glass wall form a striking interior nook. Built-in shelves flank both sides of the area.

Box-beam ceilings draw the eye toward a dramatic view.

A look in the opposite direction reveals a brick fireplace and the rear dining area.

Echoing the design of the other unit, a wall of glass overlooks the lush vegetation.

A landscaped walkway connects both sides of the duplex.

Nestled high in the hillside, the residence overlooks the city skyline.

Source Article